Gebelik Belirtileri

Tekrarlayan Düşüklerin Sebepleri

Tekrarlayan düşüklerin sebepleri ile ilgili yazımızda düşük neden olur? Tekrarlayan düşüklerin nedenleri? gibi daha fazla bilgiye sahip olacaksınız. Gebelikte en zor bölümdür belki de düşükle sonuçlanması durumu. Anne adayı daha yeni hamilelik müjdesi ile mutluluğun içindeyken bir anda beklenmeyen bir kanama oluverip düşüğe neden olabilir. Bu anne adayında ruhsal yönden kendini toparlaması zaman alabilir. Özellikle düşüğün kürtaj ile sonuçlanması aynı zamanda fiziksel dinlenme de gerektirebilir. Aslında yeniden gebe kalmayı düşünmek için en doğru kararı çiftler vermelidir. En doğru zamanı en iyi kendileri bileceklerdir ki ne zaman kendilerini hazır hissettikleri çok önemlidir. Bazı doktorlar birkaç ay dinlenme zamanı önerirken bazı doktorlar  düşükten sonraki ilk adet kanamasını gördükten sonra ilk denemelere başlanabilir önerisinde bulunmaktadır. Düşük ardından hemen gebelik düşünmeyen çiftler jinekoloğu ile uygun korunma yöntemlerini konuşabilirler. Bu korunma yöntemlerinden biri olan norlevo ertesi gün hapı konumuzu ayrıntılı inceleyebilirsiniz.

tekrarlayan düsüklerin sebepleri nelerdir
tekrarlayan düsüklerin sebepleri nelerdir

Düşüklerin sebepleri birkaç faktöre bağlı olabilmektedir. Anne adayında doğuştan gelen genetik bozukluklar, bağışıklık sistemi ile ilgili bozukluklar, pıhtılaşma bozuklukları gibi daha birçok sebep düşüklere sebep olabilmektedir. Yine embriyodan kaynaklanan problemler, servikal yetmezlik ve rahimden kaynaklanan çeşitli sorunlar düşüklere sebebiyet oluşturabilir. Birden daha fazla düşük tekrarı bu sebeplere bağlanabilir. Anne adaylarında %50 oranında da hiçbir sebebe bağlı olmaksızın düşükler görülebilmektedir. Özellikle ilk gebelikte düşük yapan bir kadın ikinci gebeliğinde daha sık kontrollere gitmeli daha titiz davranmalıdır. Tekrarlayan düşükleri olan hiçbir tedaviye yanıt vermeyen çiftler daha çok başarı yakalanan tüp bebek tedavisi önerilmektedir. Genelde düşükler 20. hafta öncesinde oluşabilmektedir. Gebeliğin haftası ne kadar ileriyse ve annenin karnında ölü bebeğin beklemesi ne kadar uzun olursa riskleri daha çok oluşur. Özellikle kan pıhtılaşma durumu düşüklerde sıklıkla görülen bir sebeptir ki bu durum saptandığında bebeğin ölümü gerçekleşmiş ise mutlaka gebelik sonlandırılmalıdır. Pıhtılaşma sorunu yaşayan anne adayı aspirin ya da kan sulandırıcı bazı iğneler kullanılabilir. İlk kez düşük yapan bir anne adayının ikinci gebeliğinde düşük yapma olasılığı düşük olsa da yine de ilk düşük dikkate alınarak daha özenli ve temkinli olmakta fayda vardır. İkiden fazla tekrarlayan düşük yaşayan anne adaylarının yeni gebeliğinde düşük yaşama ihtimali ise %50 dir. Bu rakam da aslında hiç hafife alınmaması gerekir. Bu nedenle düşüklerin sebebi neden kaynaklanıyor bunun araştırılması önemlidir.

gebelikte düsükler neden olur
gebelikte düsükler neden olur

Sorunun köküne inilip tedavisi yapıldıktan sonra düşük tekrarlayan anne adayları da sağlıklı bir şekilde doğum yapabilmektedir. Doğru tedavi yöntemi uygulandığında tekrarlayan düşükler büyük oranda önlenebilmektedir. Gebe kaldığınız andan itibaren ilk 3 ay hatta 4 ay çok dikkatli davranmalı mümkün olduğunca doktorunuzun kontrolü altında olmalısınız.

 

Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Shares