Gebelik Belirtileri

Hamileliğin 2. Haftası Neler Oluyor?

Hamileliğinizin ikinci haftası dediğimiz dönemde aslında hala sizin bir gebelikten haberdar olma durumunuz yoktur. Aslında vücudunuzda sizin bilmediğiniz çok büyük hareketlenmeler olmakta ama siz bunu hissedemeyebilirsiniz. İkinci hafta dediğimiz dönemde yumurtlama başlangıcına denk geldiği için bu hafta belki daha döllenmiş yumurta bile bulunmayabilir. Ya da döllenmeye çalışan sperm hücresi ve yumurta buluşma anında olabilirler. Yumurtlama zamanını bilen bir kadın bu birkaç günde hamile kalma olasılığının yüksek olduğunu bilir. Bunu bilmekte aslında adet döngüsünü iyi hesaplayabilmekten geçer. Aslında sizin adetinize daha 15 güne yakın bir zaman vardır ve hamile olduğunuzu zaten düşünemezsiniz. Adet dönemi hesaplamak için burayı tıklayabilirsiniz. Ovulasyonun gerçekleştiğini şu belirtilerden de anlayabilirsiniz. Kasıklarda ağrı, vajinal akıntı, vücut ısısında yükselme de yumurtlamaya işarettir. Yine ateşinizi ölçerek yumurtlama zamanınızı bulabilir hamile kalma olasılığınızı artırabilirsiniz. Ateş ölçme yöntemi ile hamile kalabilmek için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

gebelikte 2. hafta döllenme gerçekleşir
gebelikte 2. hafta döllenme gerçekleşir

Bu dönemde hamile olmadığınız için hamilelik belirtilerini de görebilmeniz olanaksızdır. Çünkü dediğimiz gibi daha döllenme gerçekleşmemiş ya da yeni gerçekleşmiş rahme doğru yolda olabilir. Bu haftadan sonra yani 3.-4. haftalarda erken gebelik belirtilerini görmeye başlayabilirsiniz. Tabii bu belirtiler kişiden kişiye değişiklik gösterebileceğini de unutmayın. 3.-4. haftalar dediğimiz adetinizin geçtiği günler sayıldığı için bu haftalarda belirtilerin ışığında gebelik testi yaptırabilir şüphe duyduğunuz hamileliğin sonucunu öğrenebilirsiniz. Gebeliğin 2. haftası dediğimiz aslında artık bildiğiniz üzere bir gebelik söz konusu değil ve sizin haberiniz yok ama harika bir yolculuğa başlamak üzere olabilirsiniz belki de. Hayatınıza renk katacak bu misafir ile hayatınız baştan aşağı değişecek. Doğal yoldan hamile kalabilmek için erkeğin sperm hücresi ve kadının yumurtlama anında birleşimi gerekmektedir. Bunun olamadığı durumlarda doğal yoldan gebelik oluşmaz. Bu durumlarda eğer 1-2 yıl bebek düşünüp sahip olamadıysanız doktor kontrollerine başlayabilirsiniz. Klomen gibi yumurta büyütücü ve geliştirici ilaçlarla 5-6 ay kadar tedavi olabilir yine olumsuz durumda aşılama tedavisine başvurabilirsiniz.

gebe kalmak için yumurtlama zamanının bilinmesi gerekir
gebe kalmak için yumurtlama zamanının bilinmesi gerekir

Tedaviler olumsuz sonuçlandığında tabii ki hiçbir şey bitmiş demek değildir. Önce herşeyin güzel gideceğine kendinizi inandırmalı, umutvar olmalısınız ki pozitif düşünerek beyninize ve diğer organlarınıza pozitifliği aşılayabilesiniz.

Shares

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Shares