Bebeğimin Kalp Atışı Duyulmadı Sebebi Nedir
Bebeğimin Kalp Atışı Duyulmadı– Hamile kalmak şu yana dursun inanın onun her anını yaşamak kadınlar için ayrı bir heyecan verici olay. Küçük bir embriyo rahme düşer gelişir ve doğar. Tabii bunu anlatmak bu kadar kolaydır. Yaşamak bunu doyasıya her anının heyecanına ortak olabilmek bir kadının dünyada yaşaması gereken duygulardandır. Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde eminim ki içinizi bir mutluluk saracaktır. Size tavsiyem hamileliğinizi öğrendiğinizden itibaren bir günlük tutmanız böylece ileride neler yaşamışsınız bu zamanlardan bir anı olarak kalacak hatta bebeğiniz büyüdüğünde annem beni ne kadar da seviyor değer veriyor diye düşünecektir. Bazı şeyler unutulabiliyor bunu yazıya dökmek duygularınızı katarak paylaşmak bence çok iyi bir fikir olacak. Gebeliğinizi doya doya yaşayın hanımlar belki de bundan sonra gebelik yaşamayacaksınız o yüzden en güzel şekilde geçirmeniz dileğiyle..
Asıl konumuza gelecek olursak bebeğiniz rahme yerleştiği andan itibaren artık bir hamile olarak adlandırılırsınız. Yani en azından beta hcg değeriniz kanda yükselmeye başlamış ve hamilelik lehine sonuç alırsınız. Ama hamileliğiniz bununla kesinleşmiş sayılmaz. Çünkü beta hcg bazı durumlarda da yine gebelik dışında yükselebilmektedir. Bu sebeple hamileliğinizin kesinleşmesi aslında bebeğin kesesinin görülmesine bağlıdır. Bebeğinizin kesesini görülmesi gebeliğin sağlıklı olması ilerlemesi açısından çok önemlidir. Bebeğin kesesini 4-5. haftalarda vajinal ultrason ile, 6. haftada karından ultrason ile görülebilmektedir. Kesenin görülmesi ya da kalp atışının duyulmasının gecikmesinde anne adayları genelde haklı olarak endişe yaşarlar. Ama geç döllenme gibi durumun da yaşanabileceği unutulmamalıdır. Özellikle anne adayları zorlu bir şekilde hamile kaldıysa endişe duyabilir daha fazla korkular yaşayabilir. Kesenin görülmesinin ardından heyecanla kalp atışının duyulmasını bekler anne adayları. Kalp atışının zamanından erken olması beklenemez. Muhtemelen 6. haftalarda en geç 12. haftalarda bebeğin kalp atışının duyulması beklenir. Bebeğin kalp atışının farklı haftalarda atışı muhtemeldir ama 6. haftadan önce kalp atışının duyulması vajinal ultrason ile mümkün olabilmektedir.
Benim ikizlerimde birinin kalp atışı 5. haftada vajinal ultrasonda duyulmasına rağmen birinin kesesinin görülmesine rağmen kalp atışı 1 hafta sonra duyulmuştu tabii ben birinin kalp atışını duydum diğerini duyamadığım için çok üzülmüştüm ama her şeyin bir zamanı olduğu gibi onun da zamanını bekledik. Siz de eğer böyle kalp atışını duyamaz iseniz endişeye kapılmayın sonraki haftada doktorunuz yeniden sizi izleme alacaktır mutlaka. Bebeğin kalp atışının duyulmasının ardından bebeğin kalp atışının düzenli olarak dinlenmesi izlenmesi gerekir. Özellikle gebelikte ilk 3 ay bebeğin gelişimi çok önemlidir. Sonrasında da takiplerin titizlikle sürdürülmesi gerekir. Gebeliğinizde yaşamamanız gereken en önemli şey strestir. Stres sıkıntı hamileliğinizde kesinlikle olmamalı. Bu saatten sonra da düzenli beslenmeye dengeli beslenmeye özen göstermelisiniz. Gebelik belirtileri ne zamanlar yaşanır hangi belirtiler yaşanır bu yazımızdan inceleyebilirsiniz.